Merin sivut

tiistai 17. helmikuuta 2015

realismi rules


Vaikka kaikki on sujunut todella mukavasti tänne tultuamme on elo täälläkin toki arkea eikä pelkkää lomalla vaaleanpunaisissa laseissa kulkemista.

Keittiön allas! Se on selkeästi akilleen kantapäänä tällä reissulla. Mies jo muuttaessaan oli huomauttanut vuokraisännälle, että kaapeista tulee ihmeellinen haju, mutta se kuitattiin "ok". Minä huomasin tiskatessani ensimmäisellä viikolla, että allas tiputtaa vettä allaskaappiin ja kävin respassa apua kyselemässä ja sain heti huoltomiehen mukaani, hän katsoi ja totesi altaan vuotavan. Jep.


Meni kaksi päivää ja saapui miehet, paljon silikonia ja uutta putkea "Ma'm all
fixed now". Maksoimme, saimme kuitin ja siesimme silikonin hajua.



Tajusin myöhemmin, ettei korjaus ollut ihan mennyt putkeen, ylivuotosuojasta kulkeva vesi ei mennyt mihinkään putkeen vaan oli jätetty liittämättä ja lorotti sinne kaappiin... tänään kaiken huipentuma, koko putki tipahti kaapin pohjalle ja tiskivedet sen mukana lattialle.

Siitä vasta ilo alkoi, juoksin respassa, keskustelin yhden, kahden, kolmen miehen kanssa ja kuulin, ettei kukaan tunne kuitissa olevaa firmaa. Ei sitä firmaa, joka osoitettiin minulle respasta!? Lukittujen ovien, kulkukorttien ja portinvartijan sekä aulatyöntekijöiden luvatussa keitaassa minulle osoitetaan huoltomies JOTA KUKAAN EI TUNNE! Ehkä korotin ääntäni, ehkä tivasin kuinka voi olla. Tuli paikalle esimies tm. joka lähti selvittämään asiaa. Tuli paikalle huoltomies, jolta lopulta löytyi käyntikortti, jossa firman tiedot olivat....

Mitä tästä opimme, älä ole kiltti, älä usko ensimmäistä ei:tä, äläkä oleta, että ensimmäinen, tai edes toinen...ehkei se kolmaskaan intialainen korjausfirma saa asiaa kuntoon.

Ei ihme, että täällä länkkäreiden keskuudessa mainostetaan hyväksi todettuja huoltoyhtiöitä "jotka ymmärtävät länsimaisen tekemisen standardin ja -vaateet". ( esim. http://www.jimwillfixit.ae/ )  Toisaalta, tämä ei ole meidän vaan vuokranantajan asunto, jos hän ei vaadi, niin mitä minä voin vaatia? 

Eniten tässä harmittaa talvilomapäivän hukkaaminen huoltomiesten odotteluun, ulkona olisi loistava päivä uimiseen!

Koska tästä tuli negatiivissävytteinen kirjoitus, niin nostetaan esille toinen itseäni harmittava asia, muovi! Koska kraanasta tuleva vesi ei ole juotavaa on kotiin kannettava kamala määrä muovipulloja, 3-henkinen perhe juo ja laittaa ruokaa aika monella litralla päivässä.

Ja ne muovipussit! Täällä kaupassa käydessä hihnan päässä odottaa pakkaaja, kukaan pakkaajista ei varmaan ole saanut minkäänlaista työhön opastusta tai edes käskyä ajatella, miten olisi hyvä pakata. Toiset nakkaa jauhelijapaketin pussin ja äkkiä kärryyn, toiset sentään pakkaavat jopa pussin täyteen. Meidän käydessä ruokakaupassa tulee kotiin n. 8 - 10 muovikassillista!

Asumme 8. kerroksessa, parkkipaikka -2 krsta maan alla, aikamoinen raahaaminen. Keksimme keinon selvitä! Autossa on Ikean "ihania" sinisiä kasseja, niihin menee helposti viikon ostokset ja kantaminen on paaaaljon helpompaa. Järkytän H:n sielunrauhaa uhkailemalla toistuvasti vieväni kestokassit kauppaan mukanani ja kieltäytymällä niistä muovipusseista. Olen kuullut, että "fellowfinn" tähän on jo lähtenyt...

Tätä kirjoittaessani tajuan myös, että vajaan 4 viikon aikana eteeni on tullut kaksi asiaa, jotka eivät käy suomalaisen minäni kanssa yksiin, se on aika vähän se! Tosin, en ole vielä joutunut virastoihin, en aloittanut koulu- tai työpaikan etsintää, mutta sehän on ihan toinen tarina! ;) 



 ---*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----



LISÄYS: kun morkkasin paikallista huoltofirmaa, niin pakko esitellä mitä tänään tekivät. Sehän näyttää hyvältä ja siistiltä ja liitoksissa on ihan käytetty siihen tarkoitettua kiristintä (mikä ikinä se on oikealta nimeltään)

3 kommenttia:

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Ei tuo liitos kovin luotettavalta kyllä näytä, se täytyy myöntää. Mutta ajattele positiivisesti. Mitä se oliskaan jos asuisitte vaikka Intiassa. No kulttuurierot kasvattavat. Heh heh......

Piia kirjoitti...

Tekis mieli etsiä joku lvi-sivusta auki ja näyttää sille työnjohtajalle, että oletko kuullut tälläisistä osista, joita voi kiristää ja avata...:D

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.