Merin sivut

perjantai 27. helmikuuta 2015

1001 tarinaa...siis kävijää :)


Aika mahtavaa, 1000 käyntiä blogissa meni rikki, kiitos! :)

En olisi uskonut aloittaessani moiseen lukijamäärään. Koko blogin aloittaminen tuntui aluksi kovin haastavalta, tämä on ollut varsin mukavaa. Monesti reissuista olen haaveillut kokoavani päiväkirjan, blogin myötä siitä tuli toisenlainen.

Hirmuisesti yritän tehdä ajatustyötä, mikä olisi oikein ja mikä olisi hyvä: muuttaakko vai eikö muuttaa, jos muutan niin mitä teen (nyt jo tajua, 5 viikon jälkeen, että pelkästään kotiäitiys saisi minut hulluuden partaalle)? Jos jäädäänkin Suomeen Merin kanssa, niin mitä teen? Miten maksaa elämä kahdessa maassa, kestääkö perhe ja kestääkö liitto moista pidemmän päälle? Kokeeko aina olevansa väärässä paikassa? Jos muuttaa, niin myydäkkö asunto vai vuokratako, mistä hyvät vuokralaiset, kauanko kannattaa asuntoa roikottaa. Miten kauan voisi maailmalla matkata. Miten isommat lapset pärjää?

Itsekkäästi jos ajattelen, niin ehdottomasti tänne kokeilemaan elämää. Olen aina, pikkutytöstä asti, halunnut nähdä ja kokeilla mitä elämä jossain muualla olisi, nyt jos päästäisin sen käsistäni kokeilematta...No, kyllä tästä jotain tulee :)

Katselin koulupaikkoja, 4 koulua nousi yli muiden. Osan paikallisista kouluista karsin pois ihan hinnan takia, 15 000 euroa ja yli pelkkä koulumaksu, siihen koulukirjat, -puvut, -kyydit ja -retket päälle. Osa jäi pois pelkästään sen vuoksi, että opiskelijan vaaditaan osaavan sujuvasti englantia jo kouluun tullessaan. Jotkut oli rajattava ihan sijainnillisesti, välillä lähellekin on pitkä matka ja hankala kulkea. Osa jäi pois, koska koulun esittelytekstissä kerrottiin koulun sopivan lapsille "jotka yltävät koulun tasolle ja pystyvät täyttämään antaman vaatimustason jopa päivä ja ylittämään sen toistuvasti"...omat karvat nousi pystyyn vastustuksesta :)

En ihmettele kirjoittelua täällä, että elämisestä, perheellisenä, on tulossa liian kallista. Moni jättää perheen kotimaahansa tai siirtyvät kotiopetukseen, koska koulumaksuihin ei ole varaa. Olemalla "maailman paras" kaikessa on kaikille kallista.

http://www.khda.gov.ae/Pages/En/schoolsen.aspx








1 kommentti:

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Hyvä kun kirjoitat blokia, näin me ystävät, perhe ym. päästään osaksi arkeanne vaikka olettekin siellä kaukana. Blokin kirjottaminen on kivaa. Kun sitä on kirjoittanu vuosia niin on kiva käydä kattomassa mitäs sitä tulikaan touhuttaua puuhamaassa 2008. Mutta se varjopuoli tässä on ollu että päiväkirjan kirjottaminen jäi pois.