Merin sivut

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Hiekkamyrskyn värittämät tunnelmat

Eilen oli harmaa ja tomuinen päivä, radio ja säätiedotus ilmoitteli hiekkamyrskyn sakenevan ja jatkuvan ainakin 2 päivää. Kuvittelin, että hiekkamyrskyssä hampaissa nitisisi hiekka ja iho saisi ilmaisen kuorinnan, mutta ei tietenkään, ilma on vain utuista koska se on täynnä hienon hienoa hiekkatomua, sitä mikä lähtee leijumaan pienimmästäkin vireestä. Ja sitä on paljon!





Ulos ei hirveästi viitsinyt lähteä, suunnitelma Al Ainin eläintarhasta sai siis jäädä. Leikimme siis ensimmäisenä päivänä turisteja ja tallustelimme Ibn Battuta Mallia pitkin ja poikin ennen ruokaostoksia ja saimmekin aika mukavasti päivää kulutettua ;)

Lauantaina näky oli vielä lohduttomampi, joten kysäisin vinkkiä tutulta suomalaiselta, mitä tehdä hiekkamyrskyisenä päivänä sisällä ja sain vinkin käydä tutustumassa Children Cityyn. Children's City sijaitsee Creek Parkissa, josta löytyy mm. Delfinaario, johon tutustumisen jätimme toiseen kertaan.

Childrens City on vähän kuin Heureka tai Tietomaa, lapsille opetetaan asioita tekemisen ja näyttelyiden avulla, pidin paikasta kovasti! Sisäänpääsy maksu on 5 dirhamia puistoalueelle ja 10 dirhamia/40 dirhamia (perhe) itse Childrens Cityyn, joten kallis se ei ole!





Miten voi viestiä, valoilla morsettaen, morsettaen, viestimerkein ja ääntä kuljettamalla...

niskanikaman liikeradat käsivarren luut... kaikkea sai kokeilla ja katsoa

mitä luurangossasi  tapahtuu kun poljet






Ruoka-aineympyrä ja terveelliset ruokailutottumukset! Tässä sai valita 5 ruoka-ainetta per ateria ja ohjelma kertoi mitä ruoka-aineita tulisi lisätä tai vähentää päivittäisestä ruokailuistasi mahtava!




Kävimme myös katsomassa "Stars" lyhytelokuvan (20min) planetariossa, siinä esiteltiin miten tähdet syntyvät ja mitä tapahtuu kun tähdestä tulee supernova jne. Todella hienosti toteutettu sekin.


Toinen hiekkamyrskypäivä siis sujui sekin varsin rattoisasti. Al Ainin eläintarhareissulla oli tarkoitus hoitaa myös pieni pakollinen asia, viisumin uusiminen. Tajuttiin sitten eilen illalla, että se on hoidettava tänään, koska viisumimme umpeutuu. Eli tämä kolmas, täällä jo arkipäivä, hiekkamyrskypäivä  vietettiin sitten aamulla koulutehtäviä tehden ja mies työpäivää viettäen ja iltapäivällä suuntasimme Hattaan, Omaniin ns. "Hatta runille" eli poistuimme maasta saadaksemme uuden turistiviisumin. Suomalaisille tämä on helppoa, koska viisumin saa maahan saapuessa joten moinen juoksu onnistuu.

Hiekkamyrskyn jäljet näkyivät teillä ja pari vesipisaraakin pilvistä tuli!


Hiekka-aavikko "tulvii" tielle

Keskivalli on saanut vahvistusta

Dyyneissä näki eri värisiä pintahiekkoja ja nämä dyynit Hatta-tien varrella on niiiin kauniit!

Auringonlasku värjäsi pilvisen taivaan komeaksi


Omanissa piipahdimme juuri raja-aseman verran, parkkipaikka on oikein suunniteltu U-käännöksen mahdollistavaksi, joten en tiedä kehtaanko edes väittää käyneeni Omanissa, mutta lomamme aikana on vielä tehtävä toinen viisumiuusiminen, toivottavasti se on samalla pidempi tutustuminen Omaniin!


2 kommenttia:

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Mahtava paikka. Taisi Merillä tekemistä riittää. Tuliko hiekka muuten ihan sisälle saakka vai säästyitkö ylimääräiseltä suursiivoukselta.

Piia kirjoitti...

Ei se sisälle niin tule, ainakaan näin kerrostalossa, että tarvitsisi hiekkaa lapioida, mutta näkyyhän se pölynä joka pinnalla.