Merin sivut

perjantai 6. helmikuuta 2015

Matkailu avartaa, metrollakin :)

BurJuman metroaseman kattovalot




Tämä viikko on sujunut vauhdilla! Tietty rutiini arkeen on muodostunut ja toisaalta oppinut jo hahmottamaan ympäristöä niin, että tekee mieli tutkia vielä laajemmin tätä kaupunkia. Niinpä nousimme metroon ja matkasille BurJuman metroaseman kautta Al Fahidin metroasemalle ja sieltä jalkaisin Dubain Museoon ja Heritage Villageen.



Museo on kohtalaisen pieni, mutta näyttely on minusta mielettömän hienosti rakennettu, sopivasti historiallista faktaa tauluissa ja mahtavat huoneet, joissa kuvataan mennyttä emiraattilaista arkea, kuten oikealla olevassa kuvassa sepän tekniikkaa. Museossa on nähtävillä veneitä ja talo, ja onhan se itsessään rakennettu vanhaan linnoitukseen. Ehdottomasti käymisen arvoinen.

Heritage Village on ilmainen, tarkoitus on valaista emiraattien historiaa ja paikallista elämäntapaa, näyttelytiloina ovat ihan oikeat talot. Tällä kertaa emme sitä ehtineet paljoakaan kiertää, täytyy mennä uudestaan.





Dubai Museo

Tea House Al Fahidi st varrella
Enpäs tiennyt, että verovapaudella on noin pitkät juuret...


Heritage Village
Dubai Museon näyttelystä
Dubai Museon esineistöä


Keskiviikkona lusmuilimme vähän koulunkäynnistä Merin kanssa ja istuimme Marina Mallissa verkostoitumassa (paljon kivempi sana suomalaisten naisten kanssa juoruilulle, eikö ;) ). Oli todella hauskaa jutella niitä näitä ja jännää oli taas huomata, miten yksi yhteinen tekijä riittää yhdistämään hyvinkin erilaisia ihmisiä.

Kahvillakin keskusteltiin siitä, miten ystävät ja sukulaiset kokevat meidän lähdön Lähi-Itään, vanhat uskomukset istuvat tiukasta ja varmaan pelkoja on enemmän koto-Suomessa olevilla kuin meillä täällä. Tähän aiheeseen tulen palaamaan, minun pitää vain pureskella ja jäsennellä sitä itsekin ensin :)

Kotikoulu on sujunut oikeastaan juuri niin kuin oletin ;) Merille on välillä kovin vaikeaa asennoitua kouluun, koska koulu onkin se sama olohuone, jossa muutenkin oleskellaan. Tämä blogin kirjoittaminen on hänestä hauskaa ja onneksi tuleva äidinkielen osio on pitkälti kirjoittamiseen painottuvaa, se sujuu kuin itsestään siis...  Matikan koekin tehtiin, eikä se ainakaan huonommin sujunut kuin aiemmat, joten haittaakaan tästä ei ole ollut.

Kun perusaineet tuntuu sujuvan aika mukavasti onkin aikaa kiristää englannin opiskeluun vähän enemmän ;) Ihan vähän meinattiin ottaa yhteen englannin kappaleen kääntämisestä vihkoon ja oi pojat, kun niin tullaan tekemään taas! :) Onneksi on verkkomateriaali, jonka turvin tänäänkin uusia sanoja opeteltiin, kummasti sen sanaston toistaminen on kivempaa pelimäisesti koneella kuin paperilta lukemalla.


Ei kommentteja: