Merin sivut

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Mitä me täällä syödään...


Hehkutin aikaisemmin täkäläisten markettien valikoimaa, ne tuorehyllyt ja mausterivistöt!  Dubain asukkaista 80% on muualta kuin Emiraateista, joten se näkyy myös kauppojen valikoimissa.

Maailma on kovin pieni nykyään, ne samat Nestlet ja Nescafet, Mentokset, Starbucksin jääkahvit, Häägen-Daslin jäätelöt yms löytyy täältäkin hyllyistä. Kotona suosin mahdollisuuksien mukaan kotimaista, täälläkin pyrin valitsemaan sen lähinnä tuotetun.  Vihannesosastolla on rintarinnan Arabiemiraateissa kasvatettua kurkkua (se on pientä ja solakkaa mutta muuten täysin normikurkun näköistä, maku on "tiiviimpi", vähän kuin avomaankurkkun ja kurkun sekoitus) ja sitä samaa Espanjan tuontia, mitä Suomessakin. Emiraateissa kasvatetun kurkun hinta on vain 6 dirhamia, alle 2 euroa.

Sama tilanne tomaateissa, hyllyssä rinnakkain paikallista, Saudi-Arabiasta, ehkä Kuwaitista tuotua ja sitten myös esim. espanjalaista. Tänään valkkasin mangoja, tuontimaita oli kolme, koriin lähti Keniasta tuotuja. Naudan jauheliha on pääsääntöisin Saudi-Arabiasta, kana "ihan mistä tahansa" , on näkynyt Saudeja, Libanonia, USA:ta. Omenat USA:sta ja ihan niitä samoja kuin Citymarketin hyllyssä. Porkkanat on tuotettu esim. Australiasta. Jugurtti tuottaa eniten päänvaivaa, yritän löytää "pappajugurttia", mutta tähän mennessä onnistunein valinta kaupasta oli "kermaviilimäinen" :)

Sen verran ruokahyllyt eroaa kotoisasta, että huomaan etten pysty miettimään ruokalistaa kaupassa asioidessani, vaan se pitäisi suunnitella kotona, muuten menee haahuiluksi :)

Tänään muistin sokerin, ja mikä yllätys minua odottikin:


Meillä ei käytetä palasokeria, joten hyllyyn jäi (AED 9,50 on n. 2,5 €)

Täällä eniten harmittaa tuo veden ja nesteen rahtaaminen ja se kierrätyksen puuttuminen, järkyttävä määrä muovia heitetään roskiin, koska on vain pakko. Olen kyllä kuullut, että kyllä ne roskat lajitellaan, sitä vartenkin on jätteenkäsittelylaitoksella käsiä...

Nyt keskittymään huomiseen Suomikoulun sijaistukseen, eka kerta, jännää! Asiasta varmaan seuraavassa postauksessa enemmän :)

Ei kommentteja: