Merin sivut

tiistai 28. maaliskuuta 2017

Päivän väri: harmaa


Valvoin viime yönä lukien taas ihan liian myöhään ja silmät sirrillään katselin ulos ikkunasta. Taas kerran olimme harmaassa massassa, pilviverhon sisällä siis. Huokaus.

On ihanaa, ettemme vielä hätyyttele yli 40 asteen lämpötiloja, niihin ehditään kyllä. Uutisissa sanotaan kemikaalein lisätyn 30% sateista...kiitos :P 

100 "pilvenlisäyslentoa" suoritettu väittää Gulf News

Viikonloppuna rätisi ja räiskyi Dubain taivaalla, pilvimassan peittäen koko Arabiemiraattien alueen eli sateita ei ollut pakeneminen mihinkään Vuoristossa wadit tulvi, teitä rikkoutui vesimassojen alla ja ihmisiäkin menetettiin. Yllättävää kyllä tänä vuonna ei ole kertaakaan kuulunut koulujen olevan kiinni veden tulon takia. 



Mutta kasteluvesijärjestelmää ei osattu ainakaan Dubaissa katkaista, joten palmut ja kukkaset saivat päivittäisen annoksensa sateista huolimatta. Voisi kuvitella, että olemassa olisi kosteusmittaria tm. joka määrittäisi annetun veden määrän, maassa jossa vettä säännöstellään mm. kerrostaloissa vedenpaineen alentamisella. 

Toisaalta, tämä ei ole mitään verrattuna Kaliforniaan, toisen ulkosuomalaisen kirjoitus sikäläisestä säästä: Kalifornia hukkuu veteen. Tai Australiaan iskenyt myrskyrintama, joten uikutan ihan turhaan. 



Melkeinteini tajusi ravintolassa olevan wi-fin, kröhöm! Kielimuurista huolimatta tarjoilijan hymy oli tietävä, kun kännykän luukku lävähti äidin toimesta kiinni.

Iloinen uutinen on, että Merin koulunkäynti on aikataulussa, joidenkin kurssien kohdalla alkoi jo hiukan äitiä pelottaa. Vielä iloisempi uutinen on, että Meri on menossa kouluarviointiin, tarkoituksena siirtyä kansainväliseen kouluun syksyllä. 




Loppukevennys: 
Valtiovalta säätelee polttoaineiden hintoja, maassa olevat kaksi bensa-asemaketjua noudattaa annettuja hintoja, tässäpä huhtikuun hinnat, hiukan korotusta. 1 dirhami = 0.25 euroa. Passaa vähän isommallakin koneella vielä ajella.

Henkilön Gulf News kuva.
Huhtikuun polttoaineen hinnat, dirhameissa








2 kommenttia:

Paula - Viinilaakson viemää kirjoitti...

Kiitos linkkauksesta blogiini ja terveiset täältä Kaliforniasta! Mielenkiintoinen blogi sinulla, jäin lueskelemaan teidän seikkailuista.

Piia kirjoitti...

Hei, kiva jos kiinnostaa :) Kelit ovat siellä kuin täälläkin ihan toista kuin keväällä juttua kirjoittaessa.