Merin sivut

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Ihana viikonloppu


Uutisissa sanottiin, että talvi taittuu, täälläkin. Suomessa moni hihkuu riemusta, nythän on paras aika. Niin täälläkin! Lämpötilat n. 25 - 30 astetta, mahtavat ulkoilukelit, sateetkin väistyi jo.
Talven taittuminen tarkoittaa lämpötilojen alkavan kohota, se taas tarkoittaa että nauti, nauti, vielä kun voit. Tuskaa ja kiirettä aikatauluttaa kaikki ihanat puistotreffit ja aavikkoretket seuraavien viikkojen viikonloppuihin, ennen kuin lämpötila nousee yli +40 asteen ja olo vain on liian tukala päiväsaikaan ulkoiluun.

Viime viikonloppuna menimme pitkästä aikaan brunssille parin tuttavaperheen kanssa. Brunssi - tuo outoakin oudompi tapa, jota en oikeastaan ole koskaan aiemmin ymmärtänyt, mutta hyvässä seurassa mikä vain on kivaa! :) Tällä kertaa kävimme Ibn Battutan Mövenbick - hotellin brunssilla, valtava käytävä täynnä ruokakojuja, harmittaa oikein etten ehtinyt puoliakaan katsastaa ennen kuin vatsa oli täynnä.





Ruuan lisäksi parhautta näissä paikoissa on lasten leikkipaikat, vaikka tuo meidän neiti onkin jo kasvanut ulos lastenhoitopalveluista, ei hän silti jaksa istua pöydässä aikuisten höpötyksiä kuunnellen saatikka syöden 3 tuntia.

Perjantai olis siis täynnä hyvää ruokaa, juomaa ja mahtavaa seuraa.

Lauantain aloitti taas sirkuskoulu, sillä aikaa kun lapsi harjoitteli trampoliinitemppuja minä ihailin silkeillä roikkuvien kouluttajien vartalonhallintaa, uskomatonta!

Sirkuskoulusta siirryin Handmade in Dubai - myyjäisiin ystäväni seuraksi, hänellä valmistaa ihania keramiikkatuotteita  Sanoinko jo sen ihanan ulkoilusään?! Mikäs minun oli istua varjon alla ihmisten kanssa jutellen ja kahvia hörppien. Ja kerrankin maltoin mieleni, enkä ostanut muilta myyjiltä pöytiä tyhjäksi! :D

Myyjäisistä kiiruhdin toiselle reunalle Dubaita Careemilla. Careem on siis tilaustaksi, jonka aikataulutin aamulla noutamaan minut. Careemin ehdottomia hyviä puolia on, että voit tilattaessa napsauttaa karttaan pisteen, jonne olet menossa (drop-off point), jolloin sinun ei matkan aikana tarvitse huolehtia osaako kuski perille tai oletko itse kartalla, jotta voit neuvoa kuskin perille. Täällähän ei oikein teiden nimeäminen toimi saatikka, että kuskit tuntisivat kaupunkia muuten kuin hotellien kautta. "Kapteenini" tuli ajoissa, vei sujuvasti perille pikkupojan luo, jonka suomenkielen opinnoissa olen lupautunut auttamaan.

Poika lukee sujuvasti suomea, mutta ei ymmärrä lukemaansa, joten suomenkielen tehtävien suorittaminen on jokseenkin haasteellista ilman avustajaa. Ja sehän tarkoittaa, että minulle on tekemistä, hiphei huraa!

Eikä lauantai vielä purkissa ollut, kun kerran vauhtiin pääsin. Dubai Food Festival oli viimeistä päivää rannalla, joten perheen ruokkiminen suoritettiin ruokakojuja rannalla kiertäen.

Tässä kohtaa rannalla on varoituskyltit, jossa ilmoitetaan rannan olevan ensisijaisesti leijojen lennättäjiä varten, aika mahtavaa 




Hattara, joka värjäsi kaiken siniseksi ja jota kuulemma sai ihan purrakin eikä se vain ollut sulavaa höttöä...hmmmm
Mahtava viikonloppu! 

Ei kommentteja: