Merin sivut

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Naapurit


Olen seurannut jonkin aikaa muiden ulkosuomalaisten pitämiä blogeja. Hauskaa nähdä yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia siinä, miten kotoutuminen sujuu eri kulttuurien keskellä. Toki siihen vaikuttaa myös onko työn vai suhteen takia, pysyvästi vai komennuksella. Ja sitten on muitakain "meitä", jotka ovat työperäisesti, toistaiseksi, tietäen ettei tänne asetuta, mutta paluuaikaa ei ole tai osuuko se edes takaisin kotimaahan täältä.

No, mutta siis, Ulkosuomalaisten blogit - ryhmässä silmiin sattui  Eau De Cologne - blogin juttu naapureiden kutsumanimistä, tähän aiheeseen oli pakko tarttua.

Kerroksessamme on 10 asuntoa, H:n muotoisena eli kaksi pitkää käytävää ja hissikuilu yhdyskäytävässä. Olen nähnyt viiden asunnon asukkaat tullessani tai mennessäni, sattumoisin samassa hississä matkaamassa.

1."sinkkuarabi", nuorimies, joka saapuu kotiin aina klo 01, en tiedä mitä hän tekee työkseen mutta hiljaisessa asunnossa vastapäisen oven lukkopesä kaikuu hyvin selkeästi aina samaan aikaan. Mies ei aina ole yksin; voin kertoa, että toisinaan kiviseinätkään eivät ole tarpeeksi paksut.

2. "Se Saddam Husseinin näköinen mies" asuu käytävän toisessa päässä vaimoineen. Mies on mielestäni pelottavan samannäköinen kuin edesmennyt diktaattori. Niin samannäköinen, että epäröin ensimmäisen kerran häneen törmätessäni mennä samaan aikaan kuntosalille - hölmö minä. Herra on aina pidättyväisen kohtelias.

3. "Ne ranskalaiset" asuvat seinän takana, yritin keskustella rouvan kanssa yksi päivä, mutta ranskalaiselta ei englanti oikein taivu. Kiviseinät eristävät hyvin, toisinaan kuuluu seinän takaa ranskalaista parisuhteenhoitoa - kiivasta keskustelua siis ja jonkun urheilulajin seuraamisen kannustuskarjaisut.

4. "ne britit" käytävän toisessa päässä, Saddamia vastapäätä, asuu nuori brittipari. Työssä käyviä, sen tietää siitä, että heillä on bileet aina torstai-iltaisin, musiikki pauhaa käytävään saakka. Torstai on siis täkäläinen perjantai-ilta josta viikonlopun vietto alkaa. Onneksi "ne britit" ovat varsin huomaavaisia, meteli vaimenee varsin varhain torstai-iltana eli kotia käytetään vain etkona ja matka jatkuu muualle.

5. "ne kiljuvat kakarat" epäilen olevan Saddamin lapsenlapsia, koska ilmestyvät vain toisinaan metelöimään käytäväämme. Ei he varmaan oikeasti metelöi, mutta käytävän äänet tulevat selkeänä asuntoomme oven läpi, seinien eristykset toimivat loistavasti.

Kovin ulkonäköpainotteista siis naapureiden nimeäminen täällä ja todella vähän vaivaa naapureista :)

Noita äänitä miettiessäni jäin pohtimaan mitähän meiltä kuuluu ulospäin, huh huh.

Talossa asuu ainakin 3 muuta suomalaisperhettä lisäksemme sekä epämääräinen määrä lomailijoita airbnb tm. majoituksessa.







Ei kommentteja: