Merin sivut

torstai 30. maaliskuuta 2017

Elämää ja ne pienet erot


Viikonpohdinnat (täällä alkaa viikonloppu)

Aurinko on palannut!! Juuri kun siitä viime postauksessani valitin tuli auringonpaiste takaisin, jo sitä kaipasin.


Suomessa käytin aina julkista terveydenhuoltoa, kaikessa, työterveys oli sitten oma lukunsa ja olin aina jotenkin kovin hämääntynyt, kun piti mennä yksityiselle. Tosin rakastin sitä jonottamattomuutta, kaiken toimivuutta, ei selittelyjä jne.


Dubaissa lain mukaan jokaisella tulee olla oma sairasvakuutus. Meillä sen antaa miehen työnantaja, vakuutukset ovat kalliita, ainakin ne jotka kattavatkin jotain. Ja koska julkista sairaanhoitoa ei ole olet täysin yksityisten sairaaloiden ja ketjujen varassa. Olemme onnekkaasti joutuneet lääkäriin vain ihan pikkujutuissa ja onneksi osuneet kerrasti hyvälle lääkärille. Osa suomalaisista täällä hakeutuu suomalaisten vastaanotolle, itse olen todella tyytyväinen (suositeltuun) irakilaiseen Dr. Mohammediin, joka on korvatulehdukset ja kuumeet meillä hoitanut. 

Sitten lohkes hammas, hammashoito ei kuulu sairasvakuutuksemme piiriin. Samalta lääkärisasemalta suositeltiin ruotsalaista hammaslääkäriä, sinne siis, lohdutti ajatus että hoitotoimenpiteet kuitenkin pohjoismaista tyyliä. 
En ole Dr. Sarahiin pettynyt, mutta samalla kun hammas hoidettiin kuntoon huomattiin pari muuta hoidon tarvetta. Nyt olenkin käyttänyt hampaisiini yhtä paljon rahaa, kuin meidän 3 henkisen perheen Suomenreissun matkoihin olisi uponnut. Voihan ne kevätlomarahat näinkin tuhlata. Ehkäpä alan tutkia millä hinnalla hammashoidonkin saa vakuutukseen kuuluvaksi.

Enkä enää valita edes yksityisen hinnoista Suomessa, hampaani olisi sielläkin tulleet edullisemmaksi. Ihanan kallista, sanovat.

***

  • Hississämme on tuollainen televisio, jossa tiedotetaan sitä ja tätä, mm. siinä kerrottiin Suomen ja Ruotsin rajalla olevasta golfkentästä, jossa voi pelata kahden maan maankamaralla. Terveisiä Tornioon/Haaparantaan, teistä kuullaan Dubaissakin, ainakin meidän hississä! 
***


Ulkosuomalaisten bloggareiden kesken oli joku aika sitten puhetta dubbauksesta eri maissa. Täälläkin dubataan, tosin englannin kielen asema on myös niin vahva, että englanninkieliset sarjat ja elokuvat tekstitetään vain arabiaksi. Poikkeus on lastenohjelmat, joista suurin osa on dubattuja arabiaksi, Teinimutanttininjakilpikonnat arabiaksi on mielenkiintoinen kokemus. Kuten muuten on kreikkalainen saippuaooppera arabiaksi dubattuna. En osaa arabiaa, mutta se kehonkieli ja sarjan tyyli arabian kielisenä oli vain jotenkin... kovin väärin! 
Eikä vähiten siksi, että julkinen tunteiden osoitus on kiellettyä tässä maassa, voit antaa postisuukon tervehtiessä ja käsi kädessä kävely vielä suvaitaan, mutta mikään muu ei. Minkähänlainen elokuvaversio on tarjolla tällä viikolla elokuvateattereihin täällä tuleva Fifty Shades Darker, siinä ymmärtääkseni saa leikkuri käydä enemmän kuin jäljelle jää elokuvaa ja onko siinä sitten edes mitään katsottavaa, kun puolet kertomuksesta puuttuu. 

IS kirjoittaa elokuvasta näin: Fifty Shades -jatko-osan 63-vuotias ohjaaja James Foley keskittyy aivan vääriin asioihin: sadomasoleikeistä puuttuu vaaran tunne, kirjoittaa elokuvakriitikko Taneli Topelius.



1 kommentti:

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Olipa kiva käydä pitkästä aikaa lukemassa teidän kuulumisia. Ei voi sanoa että teidän elämä siellä olisi yksitoikkoista. Saitteko elokuvalipuista alennusta kun osa puuttui.
Täällä kevät etenee ja tiepöly lisääntyy. Nyt on pientä lomaa ja pääsee nauttimaan mökkeilystäkin. On aloitettu taas mökkikausi.