Merin sivut

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Old Dubai

http://www.dubai-online.com/malls/souk/


 Viimeinkin sain aikaiseksi lähteä katselemaan basaarialueita. Koska tämä ei olisi vähempää voinut kiinnostaa miestä tai tytärtä tuli siitä myös harvinaista herkkua tällä reissulla - päivä ihan vain minulle! Sen kunniaksi kuljinkin basaarikujia pitkin poikin yli 5 tuntia :)

Mausteita, vaatteita, kultaa, koruja, kankaita, turistirihkamaa... kaikkea ja paljon, säestettynä intialaisten myyjien sisäänheittopuheilla.  Ja toisaalta jokirannan vanhat talot, Heritage village ja Diving Village. Melkein aloin uskoa inkarnaatioon ja joskus aiemmassa elämässäni elänyt tuolla penkereen kylissä, jotenkin niin tyytyväiseksi tunsin siellä kävellessäni.

Ihan ehdottomasti Emiraatteihin ja Dubaihin tullessa on tutustuttava alueen kaikkiin puoliin, koska tämä on niin paljon enemmän kuin turistien kansoittama Marina tai Downtown tai kauppakeskukset, pilvenpiirtäjät ja hurjat suunnitelmat. Toisaalta tämä ei ole pelkästään Creekin alueen basaareja tai vanhaa Dubaita, sheikit ovat pari sataa vuotta jo yrittäneet edistää alueen taloutta niiltä seuduilta eteenpäin. Mitä vielä jään kaipaamaan on haukanmestästyksen näkeminen, se on jätettävä syksyyn kuten retkeily näillä aavikoilla. Onneksi on syksy, ei tarvitse kauaa harmitella, että jäi tekemättä.

Poimintoja eilisestä kuvin:










Guinnesin maailman ennätyssormus, jossa on 58.7 kg kultaa ja 5.17 kg jalokiviä :)


Metrossa lukemani kirjan reunan ali salakuvattua :) En tiennyt muslimeillakin olevan rukousnauhan, mutta ympärilläni parilla arabimiehellä heilui kädessä nämä iltarukouksen aikaan. Googletin ja opin, että 11, 33 tai 99 helmisiä rukousnauhoja tosiaan on käytössä.

Tuliaiskangasta....tai sitten omaa tunikkaa varten

5 kommenttia:

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Ihanaa että sait viettää ihan omaa aikaa myös. Minä olisin varmaan ollu kans innossain varsinkin kangas ja korujutuista. Jokos se on kotiintulo kuume iskeny vai alkaako vain harmittaa kun täytyy palata kotomaahan.

Piia kirjoitti...

Kyllä, tuo itsekseen oleminen oli aikamoista herkkua, joku oma juttu on keksittävä täälläkin, ettei elämä ole vain yhtä kodin pyörittämistä, saattaa seasta löytyä muuten pirttihirmu pian ;) Tunnelmat on aika ristiriitaiset, mutta eiköhän se ilo Suomeen tulostakin pikku hiljaa nouse :)

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Milloin olette takasi suomessa.

Piia kirjoitti...

Perjantaina yötä vasten kotiudutaan :) Äkkiä se on mennyt, 9 viikkoa.

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Tervetuloa kotiin. (ulkona sattaa juuri lunta) Yritetään nähdä sitten kahvikupposen äärellä mahdollisimman pian ja vaihtaa kuulumisia ihan kasvotusten.