Merin sivut

torstai 12. maaliskuuta 2015

päivät soljuu mukavassa rytmissä



Ilmassa on kärsimättömyyttä, kyllästymistä, odotusta, nautiskelua ja päätöksiä... Koulutehtävien tekemiseen pitää koko ajan patistella enemmän ja enemmän, äidille kiukutellaan selkeästi enemmän (kuka nyt jaksais mutsiaan katsoa 24/7 7 viikkoa!). Koti-ikävä ja kavereiden kaipuu vaivaa isommin ja isommin, kun kotimatka lähenee. Onneksi on suomalaisia ystäviä täälläkin! Onneksi on Skype! Ja sähköpostia ja FB-viestejä lähettävät ystävät. Onneksi on...! :)

Onneksi kiukuttelun ja kyllästymisen kaavan voi rikkoa todella helposti, kuten vaikka tekemällä muovailuvahaa hiustenhoitoaineesta ja maissijauhoista (Muovailuvaha 1:2 eli yksi hoitoainetta, kaksi jauhoja, sekoitetaan kunnes taikina irtoaa astian reunoista ja on käsiteltävissä kuten muovailuvaha, voi vaatia enemmän tai vähemmän jauhoja, meillä meni liki 3). Muovailuvaha toimi, se jää hiukan pehmeämmäksi kuin kaupan versiot, mutta kyllä Meri jaksoi sillä reilun tunnin temppuilla.


Lämpimässä, auringonpaistaessa, palmujen huojuessa ja veden välkkyessä ei vain voi olla pitkään vihainen tai kitisevä :) 


Kävimme tutustumassa kouluun, Safa Community Collegeen. Olipahan elämys Suomitytölle! Uutta ja hienoa, upeita ideoita, hienoa myyntipuhetta (otamme jokaisen vastaan yksilöinä, opettajamme ovat huippuja koska te ansaitsette parasta, jokainen lapsi tietää mikä on hänen parhaansa, meille se ei riitä, me haluamme 110%....) alusta loppuun. Kun on rahaa. Kirjoitan pelkästään kouluista jutun erikseen, kunhan jäsentelen asiaa vielä itsekin.

Olemme päätyneet siihen yhteen, johon haluamme ja yritämme vasta sen jälkeen tuohon vierailumme kouluun. Päätökseen vaikutti sijainti ja suomalaisten määrä sekä Merin mielipide. Tokikaan tämä ei tarkoita, että koulupaikka heltiää, valitsemamme koulu on täynnä, nyt vain toivomme kesän aikana jonkun muuttavan tai vaihtavan koulua.



On aika pelottavaa, että jokaiseen kouluun on pääsykoe, 3 vuotiaallakin. Sekin on aika pelottavaa, ettei koulun ole pakko ottaa lasta, minkään koulun. Koulu voi vapaasti valita oppilaansa.

Ja kuten tästä voi päätellä, päätös on tehty. Tulemme syksyllä takaisin, asumaan.




A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort.
-Herm Albright



Ei kommentteja: