Merin sivut

lauantai 21. maaliskuuta 2015

hämmentävän hienoa


Yksi asia, mikä täällä osataan, on luoda viihdyttäviä, huikeita paikkoja. Olemme täällä ollessa nyt käyneet sekä Atlantiksen akvaariossa (juttu siitä on täällä) että Dubai Aquariumissa, joka sijaitsee keskellä Dubai Mall:ia. 

Pidin todella paljon Atlantiksen akvaarion persialaisesta tunnelmasta, lattiatyynyistä ja kadonneen Atlantiksen tarinasta, jolla alueita sidottiin yhteen. Dubai Aquariumin altaat ja haitunneli taas puhui koollaan ja lajimäärillään ihan omaa tarinaansa, sen kummin kaipaamatta mitään lisää. Aquarium on ehkä enmmän Sealifen tapainen, tiedottava ja opettava. Rahalla saa ja täällä osataan ilmiselvästi etsiä ne oikeat ihmiset asioita viemään.

Monet näistä paikoista on varsin tyyriitä sisäänpääsylipuiltaan, joten ei niitä ihan mahdottomia määriä voi kiertää, tämä olikin tämän reissumme viimeinen "turistikohde". Onneksi! täällä voi myös ilmaiseksi nähdä upeita rantoja, puistoja, rakennuksia, suihkulähteitä ja tapahtumia, kuten nyt Marinassa oleva Street Festival -sirkustelua katupisteissä.







Mikä minulta on vielä kokematta on paikalliset souqit, eli basaarialueet, pari kertaa Old Dubain alueella olen käynyt, mutta seuralaisilta on loppunut aina into ihan kesken matkan. Nyt lähden yksin, toivottavasti paremmalla onnella! :) Ja toivottavasti tuliaiskankaat kotiintuomisena.

Ei kommentteja: