Merin sivut

torstai 11. lokakuuta 2018

Kauhun tasapaino eli vähän jännempi viikko


Elämä on välillä kuin tuhannen ja yhden yön tarinoita. Joskus asiat ei rullaa. Toisinaan se on ihan oma vika! Tänään mietin, mitä tästäkin sähellyksestä olisi mieltä, mutta elämäähän tämä vain on.

Arabiemiraateissa monesti sopimukset tehdään vuodeksi kerrallaan, ihan sama puhutaanko työ- vai vuokrasopimuksesta. Jos et tee mitään sopimus jatkuu ennallaan, jos haluat muuttaa sitä niin vuokralaisena irtisanot sopimuksen 3kktta ennen sen päättymistä, vuokranantajan pitää antaa 12 kkn varoitus, eli käytännössä samantien sopimusta tehdessä ilmaista ettei sitä tulla uusimaan.

Mies antoi vuokraisännän edustajan ymmärtää, ettemme jatka sopimusta nykyisin ehdoin, Ok. Teimme oman tarjouksemme, kyselimme perään, juttelimme jne ja aina käskettiin odottamaan.
Me olimme ihan varmoja, että nykyisessä tilanteessa -suuri vaihtuvuus, vuokrien markkinahintojen lasku jne - vuokraisäntä haluaa neuvotella ja tullaan sopuun ja kaikki jatkuu kuten ennenkin, kunnes rysähti. Reilu viikko ennen sopimuksen päättymistä vuokranantaja ilmoitti viimein, ettei sopimusta uusita jos ei pidetä aiempia ehtoja. HUH!

Viikko aikaa etsiä uusi koti, saada kaikki sopimukset tehtyä, vuokranmaksu, sähkösopimukset, muuttoluvat... !!  (ja se siitä ihanasta tien yli työmatkasta!)

Dubaissa yleensä asuntojen vuokraus tapahtuu viime tinkaan - yli 2 viikon siirtymäaikojen ollessa kyseessä ei kiinteistövälittäjät oikeastaan edes suostu sinua palvelemaan, sen verran kiivas on tahti. Mutta viikon muuttoaika meinasi tupata nostamaan meikäläisen verenpainetta ja stressitasoa. Sekä rajoittamaan kummasti vuokraamista, kuitenkin osa välitettävistä asunnoista on vielä asuttuja tai menossa remppaan ennen uusia vuokralaisia yms. eikä ne ole heti vapaita.

 Eikä voi syyttää kuin omaa sinisilmäisyyttä  tyhmyyttä.

Eikä se tottakai siihen jää, Murphyn laki iski.

Puhelimen akku loppui kesken työpäivän ja töistä päästyäni annoin sen ladata sammuneena, että kestäisi loppuillan. Mies oli vielä töissä ja aika iltamenoihin alkoi käydä vähiin. Käynnistäessä puhelinta siellä oli viesti mieheltä "*****, tais mennä taas nilkka!" 

!!!

Ja seuraavaksi tulikin soitto hakea hänet paikallisen sairaalan ensiavusta. Se sama nilkka, joka operoitiin vähän samanlaisen tilanteen kohdalla, nyt aiheuttajana ei ollut musta jää vaan sopivasti epätasainen ja hiekkainen tanner.



Nilkka on oletettavasti kipsissä seuraavat 4-6 viikkoa... ja yli muuton!  Ja kaikkien virastojuoksujen, jotka muuten jännästi edellisen muutonkin kohdalla jouduin itsekseni hoitamaan, koska silloin vinksahteli miehen silmissä... muuttofobia?!

Mutta hei! Tarjous hyväksytty, joten ennakkoon tutun muuttofirman maanantaiksi varaamilleni pojille tulee oikeasti töitä! :)

Kun kävin ensimmäisen kerran tätä asuntoa katsomassa ihasstuin tähän porttiin ja sen takana olevaan pieneen sisäpihaan, josta johtaa ovi sisälle taloon sekä toinen portti puutarhaan. Olin myyty tietämättä mitä sisältä löytyy. Sisältä löytyi perusasunto, ei mikään luksus mutta varsin mukava 3 makuuhuoneen kokonaisuus. JA puutarhan nurkassa on pieni vesiputous! Ihminen on vähästä onnellinen. Ja onnekseni yltiömäinen optimismini toimi - pakko oli uskoa, että tästä(kin) selvitään ja onneksi niin,


Ja psssst! Meillä on vierashuone! Ja kivan kokoinen piha jatkossa. Että tervetuloa kylään!

...ja sanomattakin on selvää, ettei tämä muuttaminen tule halvemmaksi ei vuokrakuluissa eikä elämiskustannuksissa :D  kuin jos olisimme taipuneet vuokraisännän tahtoon ja maksaneet ylikorkeaa vuokraa.

 Mutta tämä on Dubai <3 ja tätä on elämä.

Ei kommentteja: