Merin sivut

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Dubai Turtle Rehabilitation Centre

Hei!

Minä ja äiti käytiin katsomassa kilppareita (....................ja sinne tuli pahainen lokki) niitä kilppareita oli viisi ja kolmella oli jonkimmoinen loukkaantunut kehonosa/sairaus kuten yhden takaraajat (kai) oli halvaantuneet ja kahdella muulla oli vasen eturaaja (kirjaimellisesti) katkennut.Niitä söpöläisiä (lievästi sanottuna) sai myös ruokkia ja ne hän söivät!
this is one<3
                                                                                
























Tutustuin myös englannin kieliseen tyttöön nimeltä Selma ja hänen kanssaan hassuttelimme koko ajan (aivan normaalia) ja sovittiin jo leikkitreffit ja mennään parkouraamaan (mitenhän siinäkin käy?) mutta siitähän tulee varmasti kiehtovaa ;) mutta nyt taas aiheeseen menimme hotellille katselemaan kilpikonnia ja senjälkeen kiertelimme vähän kaikkialla parinmuun kanssa ja kun tapaaminen oli ohi pyysimme Selman äitinsä ja sisarensa syömään jätskiä ja siinä meni tunti koska äiti päätti olla "VÄHÄN" hidas joten minä ja Selma päätettiin leikkiä läheisessä tolpassa....................ja ehkä kiusattiin (hyvällä tavalla) sen pikkusiskoa. Että en minä mikään hyödytön ihminen ole (vaikka kukaan ei koskaan ole eikä tule olemaan :D) pakko kyl sanoo et molemmat näytettiin et haluttiin tutustuu toisiimme koska olimme ainoat 10v siellä ja no olemme molemmat ihan kaheleita. Ennen kuin mentiin jätskille etsittiin paria juttua joista sai palkinto kun oltiin löydetty kaikki saatiin palkinto joka oli tarrakirja XD ja siinä kohtaan Selma tuumas että: i don`t believe it.


------

Äidin lisäykset:

Täkäläisen kotikouluverkoston kautta järjestyi mahdollisuus tutustua Dubai Turtle Rehabilitation Project:n toimintaan. Keskus toimii Madina Jumeirahissa, joka taas on arabialaiskylämäiseksi rakennettu 5-tähden hotellikeskus basaarimaisine kauppakujineen. Kelpasi käydä! ;) 

Keskus on ainoa Arabiemiraateissa ja kerää loukkaantuneita kilpikonnia koko rannikon alueelta, kuulemma suurin osa pienistä kilppareista saapuu Abu Dhabin rannikolta ja eniten kilpikonnia pelastetaan talviaikaan, kun vedet ovat viileimmillään ja kilpikonnat laiskimmillaan samasta syystä. 

Dubain rannikolla ei pesi kilpikonnia, joten kilpikonnien palautus luontoon tapahtuu Dibassa, Fujairahissa. Diba-nimen saanut kilpikonna on käynyt Thaimaan rannikolla saakka vapauduttuaan ja on keskuksen ylpeys. 

Kaikkia kilpikonnia ei voida eläinlääkärin tutkimuksien ja hoitojen jälkeenkään vapauttaa, keskuksessa merivesialtaassa lopun elämäänsä elää mm. takaraajahalvaantunut kilpikonna, joiden avulla tietoisuutta kilpikonnista opetetaan yleisölle ja hotellin asukkaille. 

Päivän antoisa osuus jatkui tutustumisella paremmin muihin kotikouluileviin ja tosiaan aukeni mahdollisuus mm. parkouraukselle. Hyödyllistä, kaikin puolin!


 




                                                       

Ei kommentteja: