Merin sivut

tiistai 7. huhtikuuta 2020

Mikä päivä, mikä aika...


En edes pysy enää viikoissa mukana, nyt on menossa kai viikko viisi, eikä kun kuusi, siitä kun Covid-19 viruksen aiheuttamat rajoitteet alkoivat.

Etäkoulua on nyt tehty 2 täyttä viikkoa, eilen sunnuntaina pyörähti käyntiin kolmas. Maassa julkistettiin jo, ettei tänä keväänä tulla palaamaan fyysisesti kouluihin. Meidän kouluvuosi päättyy heinäkuun alussa! Siis 12 viikkoa!!!

Päätöksen hyviä puolia on ehdottomasti, että koulut ja opettajat joutuvat miettimään parhaimmat keinot opetuksen, pitkäkestoisen opetuksen, järjestämiseksi. Ei enää ohimeneviä ohjeita vaan oikeasti kunnon pitkäjänteistä toimintaa.

Mutta, anteeksi, otetaas uusiksi, 12 viikkoa!!!

Ekat 2 viikkoa vapaaehtoista eristäytymistä oli kuin ois ollut lomalla, kunhan vähän mietit mitä teet niin kaikkea käytännössä saatoit tehdä - käydä rannalla, lenkillä, pyöräilemässä, syömässä (pöydistä vain joka toinen oli käytössä ettei liian läheistä kontaktia luotu)... Juuri nyt käytössä on totaalinen liikkumiskielto, välttämättömien ruokahankintojen hakuun pitää ennakkoon pyytää poliisilta lupa. Liikkumiskiellon rikkomisesta seuraa sakkorangaistus tai jopa vankilatuomio.

Kun ulkoilutan meidän koiria (joka on siis kiellettyä, johon ei saa ees erityislupaa) toivon a) etten törmää partioiviin poliiseihin b) poliisit ovat armollisia ja vain käskevät poistua takaisin kotiin.

lähdössä ulkoiluttamaan koiria

Ja oikeesti kovinta tässä on menettää yhdessä vietettävä aika sellaisten ihmisten kanssa,joiden aika täällä Dubaissa on käymässä vähiin muuton vuoksi, joista on tullut tärkeitä ja rakkaita, ne korvikkeet suvulle ja läheisille.....ja jotka tietää susta liikaa (ehkä). Suurimmalle osalta meistä tää on kuitenkin vain piipahduspaikka. Toiset tulee 2 vuodeksi..... ja on täällä edelleen :D

Tästä(kin) selvitään, se vain vaatii vähän kyyneleitä, mielen ailahteluita, sopeutumista, pelkoa, rohkeutta, eristäytymistä ja sitä ihan peruselämää.

Pysykää terveenä, pysykää kaukana! Stay safe, stay home! This too shall pass. <3


2 kommenttia:

Robert Hook kirjoitti...

I'm at a loss for words to thank you for your post.... I'm blown away....whoever produced this essay clearly understands a lot about this subject. Thank you for providing us with this information. This is a fantastic blog. A nice one from this blog appeals to me. Thank you for making the blog available.Handyman Dubai

Vedant Tripathi kirjoitti...

Your blog is very nice. You are providing the best knowledge to all. And I have learned a lot from this blog. thank you so much. Took this blog to share.handyman services in dubai