Merin sivut

maanantai 11. syyskuuta 2017

Koulun aloituksesta sananen


On se jännää! Ja sekavaa! Ja byrokraattista.

Monta muistettavaa asiaa, sopimusta ja sähköpostia, maksua ja toimitettavaa paperia, jännittävää ja ehkä vähän pelottavaa. Siis se,  kun suomilapsi ensimmäisen kerran kansainväliseen, brittiläistä opintosuunnitelmaa noudattavaan, kouluun läksi. Meidän perheestä siis.

Kahden vuoden mukava aikakausi etä/kotikouluilua päättyy, hip hip huraa!



Koulu on uusi, koulun taustayhteisö maailmanlaajuinen. Koulu on edullinen yleiseen tasoon nähden, mistä me olemme vain tyytyväisiä, sillä me maksamme koulumaksut ihan omasta pussista emmekä saa siihen avustusta työpaikalta.
Uudessa koulussa on monesti kasvukipuja, niin varmasti täälläkin.Moni opettajista on muista yhtymän kouluista siirtyneitä, joten on tietotaitoa maan ja alueen tavoista ja kulttuurista toiminnan kannalta riittävästi, mistä ehdottomasti plus pisteitä.

Hyvää on ollut mm. koulun tarjoama kirjakauppa. Koulukirjat eivät sisälly koulumaksuihin vaan on ostettava erikseen. Koulu järjesti ennen koulun alkua porrastetusti "kirjakauppapäivän": kaikki kouluvuonna tarvittavat kirjat ja vihkot kauniisti valmiiksi pusseihin pakattuna -kontaktimuovirullineen- haettavissa suuresta salista. Kunhan vilautat ensin toisella tiskillä dirhameita riittävästi. 


Muutama koulukirjapaketti odottaa noutajaa

Koulusta oli tehty myös tubetus, Which School Advisor on yksi Dubaissa ilmestyvistä nettijulkaisuista, joissa neuvotaan expatteja koulujen ihmeelliseen maailmaan.



 Kun 3200 oppilasta aloittaa koulunsa yhtäaikaa tietää, että koulun ympäristö ruuhkautuu ja tämä kun ei tosiaankaan ole ainut koulu niillä nurkilla. Puhumatta siitä, että loppukesästä tiestöstä vastaava virasto keksi aukoa tienvierustoja ja poistaa näin kaistoja ja parkkipaikkoja koulun ympäriltä, "hups". 
Ruuhkautuminen aiheuttaa kaikenlaista mielipahaa varsinkin kun puhutaan jokaisen ihanista herrantertuista ja lisätään hyvin moninaisista kulttuuritaustoista tulevat ihmiset.
Vielä klo 9 aikaan toisen koulupäivän iltana saapuu tiedotteita koululta: "We understand the frustration of waiting in traffic and whilst the completion of roadworks continues this will be challenging for us all. Please help by driving mindfully in consideration of our other families, not beeping your horn and generally being considerate of each other, all of this will help all of us during a difficult time."   
Voi rehtoriparka! 

Koulupuvut ovat  mielestäni ihan kivat ja inhimillisen hintaiset, kun ottaa huomioon, että ne on pakko kaikille hankkia joten hinnatkin voisivat olla pilvissä. Ok, ei ehkä mennä niin pitkälle, että alettaisiin miettiä ompelutyön tasoa tai kankaiden laatua, kaikkea ei vain saa samassa paketissa :D

Ensimmäisen koulupäivän jälkeen neiti tuumasi autossa "Mutta täytyy kyllä sanoa, että mä tykkään mun koulusta ja opettajakin on kiva!"   Haasteena alussa on jaksaa kuunnella ja käyttää koko koulupäivä englantia: termistö, aksentit, vaihtuvat opettajat ja vieraskieli (vaikkakin sujuva) on varsin haastavaa. Ja väsymystä, aamuherätykset ei niin ole mein juttu :) Näitä tuntemuksia tiesin odottaa ja niitä tulee varmasti vielä monta kertaa. Mutta meillä on ollut parempi alku kouluvuodelle, kuin uskalsin odottaa. Tästä on hyvä jatkaa. 



1 kommentti:

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Vau. Eri meininkiä kuin meillä kotomaassa. Vaikka koulupuvut sais olla täälläkin niin kaikki ois samalla viivalla. Laitahan kuvia.