Merin sivut

lauantai 31. joulukuuta 2016

vuosi 2016



 Se on melkein täynnä, vuosi 2016, aikamoinen vuosi!


Mä olen monta päivää miettinyt, että tää vuosi pitää saada jotenkin nivottua yhteen joten tässäpä tätä :)

Huvittavaa kyllä, vuosi vaihtuu samalla kaavalla, minun ja Merin viisumiprosessi on edelleen kesken, niin se oli viime vuonnakin ja turistiviisumin päivät paukkui. Toivotaan, ettei enää ensi vuonna!

Vuoteen on mahtunut todella paljon, paljon ihania asioita ja suurta surua. Tämän vuoden aikana on oppinut, mitä todellakin on olla ulkosuomalainen, kaukana sukulaisista eli avunantamisen tavoittamattomissa. Ajatuksissa aina. 

Vuoden aikana olen oppinut hurjan paljon eri juhlista, ihmisistä, kulttuureista. Olen saanut uusia ystäviä, säilyttänyt onneksi vanhatkin ;) Olen saanut kävellä meren rannalla ja aavikolla. Olen saanut kaivata, iloita, rakastaa ja surra. Olen huomannut saaneeni uuden kodin, siis paikan jossa viihdyn ja jossa on hyvä olla. 


Isän kuolema tammikuun lopussa leimasi kyllä koko kevään tunne myrskyineen ja opetti toisaalta, että kiveen hakattuja suunnitelmia on turha tehdä. Elämä on. Eikä se toki loppunut kevääseen, kun yksi on poissa niin kaikki loputkin palikat on aseteltava uusiksi. 

Toisaalta tämä vuosi on ollut Ihanien Ystävien onnea. Yllättävän moni teistä on käynyt meillä ja ihanan moni kesti ja majoitti meitä kesälomamme ajan ;) Ovet on auki, edelleen 💗

Tämä vuosi on ollut partion täytteistä (todella yllättävää :P) Kun sitä on harrastettu täältä Suomeen päin ja täällä brittiläisittäin. Tämän vuoden loppuun päättyy lippukunnanjohtajapestini Suomessa, eikä varmasti liian aikaisin :) Tunne on haikea, vaikka irti on repinyt itseään jo yli 2 vuotta, siitä asti kun muuttopäätös tehtiin. Mutta olen niin iloinen katsoessani missä tilanteessa jättäydyn pois, mukana on mahtavia ihmisiä, joilla on halu ja ilo tehdä ja olla partiossa. 


Tämän vuoden aikana on selkeästi tapahtunut sopeutumista: viisi kertaa päivässä kaikuvat rukouskutsut ovat korvissani vain päivän rytmittäjiä, "ah, kello on kolme ja vasta nyt ollaan menossa ulos".  (Ok, myönnän! Kun sattuu olemaan paikassa, jossa kolmesta minareetista tulee eri tahtiin rukouskutsua ei se nautinto ole! :D)
Entäs se pukeutumiskoodi? -Jouduin yksi päivä rullaportaisiin kahden nuoren naisen taakse ja edessäni avautui - ikävä kyllä - näkymä toisen heistä lyhyttäkin lyhyemmän hameen alle, suomeksi - pukeutumiskoodi on myös muiden kuin arabien silmien säästämiseksi!


Millaista on asua Dubaissa, tässäpä Päivittäisiä keskusteluja :D -kooste 








En halua toivottaa vaan kaikkea hyvää tulevalle vuodelle, koska ne surut ja murheet tekee vaan elämästä elämisen arvoisempaa. Toivon, ettei ne surut ja murheet estä näkemästä sitä päivän paistetta. 

Se skumppalasillinen päivän päätteeksi tai suklaapala ei tosiaankaan meitä tapa, vaan tekee elämästä vain iloisempaa ;) 



Uure vuore ohjei:
Ot käpy pois kenkäst.
Kaar vesi pois saappaast.
Nost ämpär silmiltäs.
Jua kuppis tyhjäks.
Ol ilone, ol valone, ol pulune.
Älä lait kät sirkkeli.
Älä purot kirvest kintuil.
Älä unohr kotti avaimi.
Älä karot annetui syrämei.
– Heli Laaksonen –



Ei kommentteja: